Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Tres dies a la pres贸" by Jordi Cuixart & Gemma Nierga ~ Book PDF Kindle ePub Free

Tres dies a la pres贸

馃摌 Read Now     馃摜 Download


eBook details

  • Title: Tres dies a la pres贸
  • Author : Jordi Cuixart & Gemma Nierga
  • Release Date : January 27, 2019
  • Genre: Political Science,Books,Politics & Current Events,Nonfiction,Social Science,
  • Pages : * pages
  • Size : 1019 KB

Description

«He trobat la meva llibertat a la pres贸.»

Un di脿leg intens de Jordi Cuixart i Gemma Nierga que permet comprendre una figura clau del present pol铆tic.

«El proc茅s afecta emocionalment tots els catalans, tant si pengem banderes del balc贸 com si ens prenen per equidistants, i els periodistes hem d'intentar prendre dist脿ncia i explicar qu猫 est脿 passant ara i aqu铆», afirma Gemma Nierga. Amb aquesta ferma voluntat, ha pogut conversar tres dies amb en Jordi Cuixart en un locutori de la pres贸 de Lledoners. I en un di脿leg obert, amb franquesa i contund猫ncia, el president d'脪mnium es mostra en la seva dimensi贸 m茅s humana i tamb茅 en la m茅s pol铆tica.

El llibre 茅s fruit d'aquestes sessions que van tenir lloc en un entorn hostil com el del centre penitenciari, i amb un vidre que for莽a a saludar-se com es fa entre reixes -posant les mans a la mateixa altura, palmell contra palmell- i reflecteix l'excepcionalitat del moment que estem vivint. Amb emoci贸 sincera en alguns moments, amb rigor i sense ren煤ncies a expressar les opinions personals, el di脿leg aborda la traject貌ria personal de Jordi Cuixart -els seus or铆gens familiars i la seva experi猫ncia professional-, la vida a les presons de Soto del Real i de Lledoners -la conviv猫ncia amb els altres presos i moments durs com la vaga de fam d'alguns d'ells- i la pol铆tica, des del paper d'脪mnium en la societat catalana fins a la manifestaci贸 davant de la conselleria d'Economia per la que est脿 sent jutjat acusat de rebel·li贸.

Amb extraordin脿ria transpar猫ncia, Jordi Cuixart mostra el seu tarann脿 i la seva visi贸 de futur. «He trobat la meva llibertat a la pres贸. En una situaci贸 adversa, m'he trobat a mi mateix. Soc m茅s lliure dins de la pres贸 que la gent que 茅s fora. Ho soc en parlar de pol铆tica, ho soc perqu猫 ja no puc patir pels altres», escriu. I conclou: «Des d'un punt de vista pol铆tic, penso en el futur de Catalunya. I hem de tenir clar que la situaci贸 que estem vivint, malauradament, va per llarg.» I per a tots els lectors -«la persona que he conegut 茅s diferent de la persona que esperava con猫ixer», afirma Gemma Nierga-, el llibre ofereix un retrat sorprenent i trasbalsador d'una experi猫ncia humana i pol铆tica extraordin脿ries.

«No espero l'indult, perqu猫 Espanya no est脿 preparada per donar-lo. I si arriba, ser脿 una mala not铆cia per a ells perqu猫 voldr脿 dir que es gira full i no es resol el conflicte. I aquest problema s'ha de solucionar ara, no el podem traspassar a les properes generacions. Ja l'hem anat arrossegant durant molts anys. Havien dit que moltes coses no es podien fer, per貌 les hem fet: votar l'1 d'Octubre, per exemple. Qui diu que no podem fer un refer猫ndum vinculant al segle XXI?»
Jordi Cuixart


Ebook Download "Tres dies a la pres贸" PDF ePub Kindle